czwartek, 12 marca 2015

schab pod cebulowo-paprykową pierzynką


Czas przygotowania: 15 min.
Czas gotowania: 30 min.

Składniki:
- 1 kg schabu,
- 2 czerwone papryki,
- 2 cebule,
- natka pietruszki,
- świeża bazylia,
- sól,
- pieprz,
- przyprawa curry,
- oliwa z oliwek
 
Przygotowanie:

Schab kroimy w plastry o grubości ok 1 cm,przyprawiamy solą i pieprzem i obsmażamy na oliwie z obu stron. Cebulę kroimy w pióra, paprykę w paski i dodajemy do schabu, tak dusimy około 15 minut mieszając co jakiś czas. Kiedy papryka i cebula będą już miękkie dodajemy posiekaną bazylię. Na koniec doprawiamy przyprawą curry i ewentualnie jeszcze solą i pieprzem do smaku. Podajemy z ziemniakami i posiekaną pietruszką.
 

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz