piątek, 13 marca 2015
Błyskawiczna zupa ogórkowa.
Składniki:
- 1 opakowanie ogórków kwaszonych,
- 1 marchewka,
- 1,5 litra bulionu,
- niecała szklanka ryżu ( lub według własnych upodobań ),
- łyżka masła (opcjonalnie ),
- śmietana 18% mała,
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Ogórki i marchewkę ucieramy na tarce na grubych oczkach i dodajemy wraz z wodą po ogórkach oraz masłem do bulionu. Całość zagotowujemy i dodajemy ryż, sól oraz pieprz. Do małego rondelka odlewamy 3 chochelki zupy i czekamy aż przestygnie, następnie dodajemy śmietanę i dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Całość wlewamy do zupy i gotujemy jeszcze przez chwilę.
Smacznego !!! :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz