piątek, 13 marca 2015

Błyskawiczna zupa ogórkowa.




Składniki:

- 1 opakowanie ogórków kwaszonych,
- 1 marchewka,
- 1,5 litra bulionu,
- niecała szklanka ryżu ( lub według własnych upodobań ),
- łyżka masła (opcjonalnie ), 
- śmietana 18% mała,
- sól, pieprz


Przygotowanie:

Ogórki i marchewkę ucieramy na tarce na grubych oczkach i dodajemy wraz z wodą po ogórkach oraz masłem do bulionu. Całość zagotowujemy i dodajemy ryż, sól oraz pieprz. Do małego rondelka odlewamy 3 chochelki zupy i czekamy aż przestygnie, następnie dodajemy śmietanę i dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Całość wlewamy do zupy i gotujemy jeszcze przez chwilę. 
Smacznego !!! :) 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz